2016. március 25., péntek

Indigó


Nálam a tavaszi nagytakarítás most csak a gyöngyös fiókokat érinti, az ablakaim tisztaságát ne is firtassuk. Az előző két projektem is rég félbehagyott munka befejezése, ez a mostani shibori karkötő pedig igazi matuzsálem. Több mint egy éve hányódik egy rekeszben félkészen, és most végre eljutottam odáig, hogy be is fejezzem.

Valószínűleg a nehezen meghatározható színeinek "köszönheti" a hosszú hanyagolást, mert a selyemszalagba ugyan első látásra beleszerettem, de a megfelelő kiegészítő gyöngyök megtalálása hosszadalmas folyamatnak bizonyult.









2016. március 22., kedd

Jack Sparrow's Bride

Nincs mit szépíteni rajta, nem is akarom rejtegetni. Ez bizony giccses. Délutáni szappanoperák a tévében, sírós szerelmes film, aminek a végén persze a herceg ellovagol a hercegnővel, egy esti hamburger kólával a Mekiben, ponyvaregény egy esős vasárnap délután, a pletykalap címoldala, amit suttyomban olvasol a metrón... Egy gyászos szív három vércseppel... Hát nem csupa egyszerű, bűnös élvezet? :-)

Köszönetnyilvánítás: Ezúton szeretném megköszönni a támogatást annak a cégnek, aki volt szíves meghívni az éves partijára és elnézni, hogy lenyúltam az asztaldíszítés egy darabját, a medál közepén ékeskedő fehér üvegkavicsot. Anélkül, hogy inkognitójukat felfedném, őket tekintem első, nem hivatalos szponzoromnak, és rettentően büszke vagyok, hogy már ilyenem is van! Remélem, a következő partin is ott lehetek, és lesz valami még érdekesebb, hasznosítható dekorációs elem, mert imádom a rendhagyó alkatrészeket!








2016. március 21., hétfő

Queen of hearts

Már magam sem tudom megmondani, pontosan mióta kísért ez a szett. Mióta gyöngyökkel foglalkozom, nem volt még egyetlen ékszer sem, ami ennyi fejtörést okozott volna. Számtalan bontás, újragondolás, újrafűzés eredménye az a variáció, ami végül a fényképezőgépem lencséje előtt kötött ki.